Mijn lijst met blogs

donderdag 16 mei 2013

# 17 Crowdsourcing en crowdfunding

De informatie over deze dingen heb ik met veel plezier gelezen. Het is natuurlijk al een eeuwenoud begrip dat vele handen licht werk maken en dat als de kosten gedeeld kunnen worden, de pijn verlicht wordt.
Het is alweer een tijdje geleden dat er in Volendam een aktie is geweest om de Vincentiuskerk te restaureren. De aktie heette toen: "2 miljoen samen doen". Er was toen nog geen internet en toch heeft men het voor elkaar gekregen om de hele gemeenschap van Edam-Volendam bij dit project te betrekken.
Ik denk dat met de digitale middelen zoals twitter en facebook veel aan crowdsourcing en -funding gedaan wordt. Crowdsourcing wordt volgens mij veel gebruikt bij stamboomonderzoek. En zijn de diverse klantenfora waar wij onze reacties op plaatsen ook niet een soort van crowdsourcing? Zonder dat we het weten doen wij er eigenlijk allemaal al aan mee. Door met veel mensen over onderwerpen te praten, vergroot je de betrokkenheid en schep je een band.
Om tot een betere dienstverlening te komen zouden de bibliotheken  met crowdsourcing via twitter en facebook de informatiefunctie kunnen verbeteren/gebruiken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten